luni, 28 mai 2012

Povestea Pamantului

   Planeta Noastra este o sfera enorma,care se roteste in jurul unei stele:Soarele.Pamantul s-a format cu circa 4,6 miliarde de ani in urma,din gaze fierbinti si praf,care au devenit o sfera din roca topita si incandescenta.In milioane de ani,temperatura din centrul Pamantului a coborat pana la 5500 grade celsius,iar gazele iesite la suprafata din adancuri s-au adunat in jurul acesteia formand un balon gazos,numit atmosfera.
   
               CUM S-A FORMAT PAMANTUL
   1.In primii sai ani,Pamntul era o sfera de roca topita si incandescenta.Cand s-a format scoarta,gazele au tasnit prin vulcani,creand o atmosfera in jurul planetei.
   2.Pamantul s-a racit treptat,iar roca topita,prezenta la suprafata,a devenit solida.In noua atmosfera s-au format nori si a inceput sa ploua;oceanele si marile au inceput sa se umple cu apa.
   3.In urma cu circa 3 milioane de ani,in oceane au aparut primele forme de viata.La inceput erau organisme simple.Apoi s-au dezvoltat plantele,animalele au inceput sa evolueze si viata s-a mutat treptat din apa pe uscat.
   4.In zilele noastre exista pe Pamant foarte multe plante si animale diferite.Planeta s-a racit,dar nucleul sau este inca foarte cald.Exista inca vulcani si furtuni,dar nu la fel de multe ca atunci cand pamantul era inca in formare.